Over ons

Op 18 december 1980 kocht Mieke De Baerdemaeker het toenmalige café ‘De Vosse Duif’, genoemd naar het duivenlokaal dat er gevestigd was. In 1984 besloot Mieke – na haar opleiding Traiteur in avondschool – om het café uit te breiden tot een café-restaurant. De benedenverdieping bood plaats aan vijftig gasten, en op de eerste verdieping was nog een zaaltje met terras voor feesten tot dertig personen.

Begin jaren 90 ontstond het idee om de keuken uit te breiden, omdat de bestaande keukenruimte  stilaan uit haar voegen barstte. En daarbij stopte het niet… Op 18 december 1995 opende het vernieuwde Alsput met niet alleen een gloednieuwe keuken, maar ook een uitgebreide taverne die voortaan plaats bood aan 40 personen, een restaurant met een maximale capaciteit tot 120 personen en zeven comfortabel ingerichte hotelkamers op de eerste verdieping.

Dochter Hilde Anthoons staat nu ook mee in de zaak. Mieke en Hilde zijn samen met kok Nando Hemelinckx en het volledige Alsput-team dagelijks in de weer om hun gasten te verwennen en het hen volledig naar hun zin te maken.